Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Massørerne - klinik for manuel og mental terapi

Painkiller - Fearfighter - Troubleshootet - Lifecoach

Afhængighed


Hvis det at undvære en substans, et objekt eller aktivitet leder til udvikling af ubehagssymptomer, er det næsten sikkert, at en afhængighed er tilstede.

Beskrivelse:


Sådan en afhængighed er ofte selvdestruktiv. Individet er klar over dette, men kan tilsyneladende ikke ændre adfærden. Dette kan skyldes trangen til den aktuelle substans, men oftere skyldes det en enorm rædsel for at stoppe med noget, som antagelig dæmper et bagvedliggende ubehag. Det ser ud til, at den virkelige årsag til næsten alle afhængigheder er angst.

Tages substansen fra en afhængig bruger, får brugeren næsten altid en form for angstreaktion. Afhængighed er således ikke bare en dårlig vane, men et angstdrevet behov for afspænding eller lindring af noget. Misbruget dækker den ubehagelige følelse, som vender tilbage, i det øjeblik misbrugeren ikke lige er i gang med sit misbrug.


Ofte fastholder misbrugeren, at han/hun ikke har et misbrug og er uvillig til at lade sig behandle - måske af frygt for at skulle undvære stimulansen.


Almindelige afhængigheder er f.eks. neglebidning, rygning, alkohol, kaffe, ludomani, shopping, mad (f.eks. sukker), overspisning, mediciner (f.eks. smertestillende), stimulerende stoffer (heroin, kokain, ecstasy).