Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Massørerne - klinik for manuel og mental terapi

Painkiller - Fearfighter - Troubleshootet - Lifecoach

Argentinsk studie af Tankefelt terapi

Foreløbig rapport


Af Joaquim Andrade MD og David Feinstein PhD.


Studiet

Hele studiet omfattede mere end 29.000 patienter behandlet på 11 institutioner i Argentina og Uruguay gennem en periode på 14 år. I alt deltog 34 terapeuter.

Alle patienterne gennemgik først diagnostiske undersøgelser, derefter blev de inddelt i tilfældige grupper og modtog forskellige typer behandling. Dertil kommer efterundersøgelser foretaget efter 1, 3, 6 og 12 måneder.

Rapportens forfattere har kommenteret studiet og bemærker, at de kliniske forsøg, der omtales, anses for at være et pilot projekt - en indledning til et egentligt videnskabeligt studie.

Forsøgene blev således i første omgang ikke gennemført med offentliggørelse for øje. Især bør det bemærkes, at ikke alle variabler, der skal kontrolleres i et grundigt forsøg, blev fulgt. F.eks blev forsøgets kritierier ikke præcist defineret, og rapportering var rimelig uformel, siger de. Imidltertid var resultaterne så bemærkelsesværdige, at de valgte at publicere studiet


Undergrupper

En undergruppe i dette store studie bestod af 5.000 patienter, der led af forskellige typer angst. Halvdelen blev behandlet med TFT (gruppe A), resten med kognitiv adfærdsterapi samt medikamenter (gruppe B).

  • I gruppe A var der en bedring hos 90% og i gruppe B hos 63%.
  • I gruppe A var 76% helt symptomfrie, i gruppe B 51%.
  • I gruppe A var den gennemsnitlige behandlingstid 3 sessioner, i gruppe B 15 sessioner.

Efter undersøgelsen viste færre i gruppe A tilbagefald (tal ikke opgivet).

Der blev ikke påvist nogle bivirkninger ved brug af TFT.