Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Massørerne - klinik for manuel og mental terapi

Painkiller - Fearfighter - Troubleshootet - Lifecoach

Flyskræk august 2009

1. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed


Tankefelt terapi - TFT


1. gang


Jeg har nu haft mit første møde med tankefelt terapien hos Mogens Kyed. Jeg har opsøgt hjælp da jeg lider at nogle forskellige former for angst. Jeg har valgt at skrive den angst, jeg har, ned i punktformer da det er nemmere at overskue.

Når jeg tænker på hvad det er jeg er bange for når jeg skal op at flyve er det er jeg er bange for at miste kontrollen. Angsten for at miste kontrollen fylder utrolig meget i min hverdag og mere end jeg nogen gange vil indrømme overfor mig selv.

Angsten begrænser mig meget i min hverdag, i mange forskellige situationer. Min flyveangst har bevirket at jeg ikke rejser særlig tit da jeg fokuserer på flyvningen frem for rejsen. Jeg er simpelthen så angst for at der skal ske noget med flyet som jeg ikke kan have kontrol over. Jeg føler at jeg skal være på mærkerne konstant og tillader ikke mig selv at slappe af.

Denne angst for at miste kontrollen har resulteret i at jeg ikke kan styre det og begynder at græde og nærmest kan gå i panik når jeg bevæger mig ind i kabinen. Klaustrofobien / angsten bestemmer over fornuften og det hele kammer over.

Jeg står i den situation at jeg skal ud og flyve i den kommende fremtid og er angst for om jeg reagerer med gråd og panik hvilket var tilfældet sidst jeg var ude at flyve. Jeg er bange for angsten.

Det er dog ikke kun når jeg skal flyve at jeg kan mærke denne angst, utryghed og følelse af afmagt, den trænger sig på når jeg skal køre i bil, hvis jeg bliver fanget i en kø og hvis jeg er i et rum med mange mennesker og ikke umiddelbart kan komme ud når jeg ønsker det.

Kort sagt begrænser denne angst og behov for kontrol mig meget i min hverdag.

Jeg var meget spændt på hvordan det ville være at prøve tankefelt terapi da jeg intet kendskab har til denne terapiform.

Jeg kommer ind til Mogens Kyed, og der er en rolig og afslappende atmosfære i rummet. Vi snakker lidt om mine problemer og jeg føler at jeg bliver taget alvorligt og bliver lyttet til.

Han viser mig et tidligere forløb han har haft med en kvinde med lignende problemer og det var rart at se hvordan hendes fremskridt havde været og at det havde haft en effekt.

Jeg skal udfylde et skema med en skala fra 1-10 som indikerer hvor meget angsten fylder i forskellige situationer og derefter går terapien i gang. Jeg tænker mange tanker om hvad der skal foregå og er meget spændt.

Da han banker første gang mærker jeg en varme i hele kroppen og mine arme og ben bliver tunge og jeg føler mig afslappet. Han beder mig om at fokusere på de enkelte situationer der giver mig angst og banker skiftevis på min arm, under mit øje osv., spørger fra en skala fra 1-10 hvor meget de fylder og dette gentages.

Jeg kan mærke at hen af vejen synes angsten at fylde mindre og mindre i mit hoved.

Vi afslutter med at tage skemaet frem med skalaen 1-10 og tager dem igennem igen og kommer frem til at der er sket en væsentlig forbedring.

Jeg er overrasket over at der allerede er sket en væsentlig forbedring i min tankegang og jeg føler en lettelse og en afslappethed i hele kroppen.

I dagene efter første behandling føles angsten for at flyve ikke så overskyggende når jeg tænker på det.

Det var alt i alt en god oplevelse og jeg er overbevist om at det kommer til at have en effekt på mine problemer.


Jeg skriver efter næste behandling.


Hilsen LN

Kontakt: Mogens Kyed +45 204 88 204


2. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed


Tankefelt - terapi 2. gang


Denne gang startede vi, ligesom sidste gang, med at sætte tal på hvor meget angsten for de forskellige ting/ situationer fylder i mit hoved.

Det viser sig at der er en synlig forbedring og angsten for at flyve synes ikke at fylde helt så meget i mit hoved mere. Han spørger mig derfor hvilken angst der fylder mest i mit hoved denne gang og det der popper frem er min angst for at

køre i bil.

Det er mærkeligt at tænke på, men i tiden efter første lektion, har min tankegang ang. det at skulle flyve, ændret sig. Når jeg tænker på, at jeg skal ud at flyve, stresser jeg ikke så meget over det. Det er ligesom om at jeg har accepteret det og at jeg ikke gider bekymre mig over de ting der kan ske og

at jeg accepterer, at jeg ikke har kontrollen oppe i flyet og at det er okay.

Jeg ved ikke om det ændrer sig når jeg rent faktisk skal op i flyet, men når jeg tænker på det lige nu, er det kun erindringen om angsten der kommer frem og når jeg tænker på, at jeg snart skal op at flyve, mærker jeg sommerfuglene i maven, men på den gode måde.

Jeg er spændt på, at skulle af sted og på hvordan jeg reagerer, da det jo er noget jeg har været bange for i så mange år, men jeg synes at jeg er begyndt at glæde mig til vi skal af sted og det er virkelig befriende.

Som sagt, fokuserede vi denne gang på min angst for at køre bil og forløbet var stort set det samme som sidst, dog prøvede han en anden metode/test på mig, hvor jeg skulle strække armen ud og svare på nogle spørgsmål vedrørende min angst.

Dette var en meget interessant øvelse, som ifølge terapeuten viste, at jeg nok skulle overvinde min angst.

Imens vi snakkede om min angst for at køre bil, blev det klart for mig, hvad det helt præcist er jeg frygter og det var rigtig rart at få sat ord på.

Vi sluttede af med at sætte tal i skemaet igen og der var endnu en forbedring af min angst. Jeg har endnu ikke været ude at køre i bil, men jeg kan mærke, at jeg gerne vil og at tanken om det ikke er så skræmmende mere.

Jeg fik besked på at gå hjem og behandle mig selv ved at tænke på følelsen af angsten og så banke de forskellige steder, så må vi se hvad der sker indtil næste gang.


Jeg skriver efter næste behandling nr. 3


Hilsen LN.

Kontakt Mogens Kyed+45 204 88 204


3. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed


Tredje behandling med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed.


I dag har jeg været til min tredje behandling med TFT. Vi startede med at snakke om, hvordan jeg har haft det siden sidst og gik derefter i gang med, at sætte tal i skemaet som vi også har gjort de andre gange.

Da vi gennemgik de forskellige angstformer/situationer, synes angsten ikke at fylde så meget som sidst. Dog skete der det, at der, mens vi snakkede, dukkede nogle andre problemer op, og det blev klart for mig, at det er netop disse problemer/tanker, der ligger til grund for alle de former for angst jeg døjer med i hverdagen.

Disse nye problemer fyldte alle 10 på skalaen, derfor gik vi i gang med at fokusere på, at få disse tanker reduceret ved hjælp af TFT.

Mogens Kyed bad mig om at fokusere på problemet og bankede på de forskellige punkter. På et tidspunkt banker han mig under øjet og spørger ind til det overordnede problem og jeg kunne mærke, at jeg gav slip og tårerne begyndte at trille ned af kinderne på mig. Dette blev jeg ret overrasket over. Havde ikke lige forventet at dette ville ske.

Bagefter følte jeg en kæmpe lettelse indeni og følte mig glad og afslappet i kroppen og i hovedet.

Vi snakkede lidt videre om hvordan jeg skal takle mine tanker i hverdagen og bryde nogle negative mønstre i min hverdag som skal hjælpe mig på vej.

Vi sluttede af med at sætte tal ind i skemaet igen og der var igen sket en markant forbedring af min negative tankegang. Jeg gik derfra med en stor lettelse i maven, var afslappet og glad. Jeg havde fået ny energi samt et positivt syn og en portion nyt mod til at bekæmpe min angst og mine bekymringer.


Hilsen LN

Kontakt: Mogens Kyed +45 204 88 204


4. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed


Tankefelt terapi 4 gang


Jeg har nu været til tankefelt terapi for fjerde gang og denne gang startede vi ud med, at snakke om hvordan jeg har haft det siden sidst.

Jeg har, og har haft, det rigtig godt og har siden sidste gang været positiv, lettet og meget glad. Det føltes som om, at jeg kan se på livet med helt andre øjne. Jeg har fået fornyet energi og mod på at starte på en frisk, uden så mange bekymringer i min hverdag.

Vi satte derefter tal på, hvor meget de forskellige ting fylder i mit hoved denne gang, i forhold tilførste gang jeg kom, og vi fandt ud af, at der igen er sket en væsentlig forbedring af min tankegang.

Jeg kan mærke, at flyveturen nærmer sig nu, der er kun et par dage til, men det gør ikke ondt i min mave når jeg tænker på det. Det jeg mærker, er en spændthed, der føles som sommerfugle i maven. Det er ikke en negativ følelse. Jeg glæder mig og kan ikke vente med at komme af sted. Min tankegang har ændret sig fra at være meget negativ til at være positiv og optimistisk overfor flyvningen. Jeg er meget spændt på hvad der sker når jeg sætter mig ind i flyet. Jeg forventer ikke, at jeg kan nyde det, men jeg forventer at jeg kan slappe af og acceptere, at nu sidder jeg her og sådan er det og at det ikke kan betale sig at bekymre sig om det.

Vi snakkede om, at Mogens kunne se en væsentlig forskel på min udstråling fra første gang han mødte mig og til nu. Jeg var meget indelukket og trak mig sammen da vi mødtes første gang og denne gang sad jeg mere afslappet og var i stand til at fortælle om mine følelser uden problemer.

Mine tanker om det at køre bil har også ændret sig. Jeg kan sætte mig ind bag rettet nu, uden at svede, krampe i mine ben og ryste. Jeg mangler stadig rutinen, men føler kun, at jeg er spændt nu, i forhold til før, hvor jeg var sikker på at det gik galt hvis jeg satte mig bag rettet.

Jeg har fået mere selvtillid og tror på at det jeg gør er det rigtige og gider ikke bekymre mig om hvad andre tænker.

Jeg synes, at det har været utrolig befriende at få sat ord på de tanker jeg har gået rundt med i så lang tid og det har gjort at det ikke er så trist og hårdt mere at være mig. Det er faktisk helt okay og jeg håber, at jeg fremover kan give mig selv lov til at nyde mit liv uden begrænsende bekymringer.


Jeg skriver når jeg kommer hjem fra Spanien:) Bliver spændende...LN


Hilsen LN

Kontakt: Mogens Kyed +45 204 88 204


5. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed - efter flyveturen


Tankefelt terapi 5. gang


Jeg er nu kommet godt hjem fra en skøn rejse til Spanien, som bare er gået rigtig godt.

Jeg kunne mærke om morgenen inden vi skulle ud til lufthavnen, at jeg var spændt og havde sommerfugle i maven, men jeg var ikke bange og jeg var i godt humør.

Jeg glædede mig til at se, hvordan turen ville komme til at forløbe.

Da vi skulle boarde kunne jeg godt mærke suset i maven og tanken om at nu var det nu. Nu skulle jeg prøve det, som jeg har været så bange for i så lang tid.

Jeg havde overvejet om jeg skulle fortælle stewardessen om min flyskræk, men da jeg stod overfor hende og hun bød mig velkommen synes jeg slet ikke, at jeg havde brug for at fortælle det, for jeg følte ikke jeg havde brug for det. Jeg var jo ikke bange mere og glædede mig bare og var spændt på turen.

Jeg var helt rolig og var i stand til at samtale, kigge ud af vinduet da vi lettede og under turen og kunne koncentrere mig om at læse og slappe af. Det var virkelig skønt at opleve.

Hjemturen gik også helt uden problemer.

Jeg har nu været til min sidste aftale med Mogens Kyed og vi sluttede af med at sætte tal på mine problemer som vi har gjort alle gange. Vi kunne se at de problemer der før fyldte 10 i mit hoved, nu fylder mellem 2 og 0.

Det er helt fantastisk at kunne se den forskel og det har været en fantastisk proces, der har resulteret i, at jeg nu kan sætte mig op i et fly og ikke mindst se muligheder i livet frem for begrænsninger. Jeg har fået konkretiseret mine problemer og bekymringer og dette har gjort mig i stand til at arbejde med dem og starte på en frisk.


Det er helt klart en behandling jeg varmt kan anbefale andre.


Hilsen LN.

Kontakt: Mogens Kyed +45 204 88 204


-------------


6. møde med Tankefelt terapien hos Mogens Kyed - et år efter jeg var til sidste behandling


Tankefelt terapi hos Mogens Kyed


Der er nu gået ca. et år efter jeg var til sidste behandling.


De problemstillinger der fyldte i min tilværelse dengang, var min flyskræk og min nervøsitet mht. bilkørsel. I tiden der er gået, har jeg flittigt brugt de værktøjer, jeg lærte af Mogens, når jeg har fortaget mig det der normalt fremkalder angsten hos mig, hvilket har hjulpet mig meget.

Jeg har siden sidst været ude at flyve og det gik fint. Jeg var også meget spændt denne gang ligesom jeg var sidste gang jeg skulle op at flyve, men det var ikke sådan at jeg ikke ville af sted. Jeg kunne fint stige ind i flyet, men da vi lettede blev det lidt for meget for mig og jeg begyndte at græde. Nu var det nu og det skulle lige ud.

Efter tudeturen gik det helt fint og jeg kunne slappe af resten af turen og hjemturen gik uden problemer.

Grunden til at jeg har brug for en ekstra behandling, er fordi jeg stadig ikke er så tryg ved at køre bil. Jeg har dog siden de sidste behandlinger kørt meget mere i bil end jeg gjorde før behandlingerne. Jeg har kørt selv og længere ture med min mand. Dog er det, at sætte sig ind i en bil og bare køre, stadig ikke bare noget jeg gør uden bekymring og sommerfugle i maven,derfor denne ekstra behandling.

Denne behandling startede ligesom de foregående med, at vi snakkede om hvor meget de forskellige emner fra sidst, fyldte i mit hoved. Denne gang fik bilkørslen en 10 ́er og vi gik i gang med at snakke om dette, mens Mogens bankede på mig. Det var de samme ting som jeg stadig er nervøs for der kom frem i lyset, men det var rart lige at få sat ord på det igen, da det gør tanken om at køre bil mere overskuelig og overkommelig for mig.

Til sidst lavede han testen, hvor jeg strækker armen ud og den viste, at jeg nok skulle komme over min angst for at køre bil.

Der er nu kun gået et par dage siden sidste behandling og jeg har ikke haft mulighed for at køre endnu pga. sygdom men glæder mig til at komme bag rattet igen og overvinde min frygt:)


Hilsen LN

Kontakt: Mogens Kyed +45 204 88 204