Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Massørerne - klinik for manuel og mental terapi

Painkiller - Fearfighter - Troubleshootet - Lifecoach

Nannas angst for læger, blod og kanyler

Kolding, September 2003


Jeg har behandlet en ung pige på 16 år med Tanke felt terapi for følgende ubehag:


  1. Ubehag ved tanken om læger, kanyler og blod.
  2. Ubehag ved scener i en film, som viste en operation

Min klient havde det sådan, da hun kom i klinikken til første behandling, at bare ved tanken om disse ubehag var hun ved at besvime.


Min klient skulle til en gynækologisk undersøgelse hos sin læge, og det var hun meget bange for.


Ved første behandling skulle min klient forstille sig, at hun var på vej til sin læge for at få foretaget den undersøgelse, som hun ikke var særlig glad for. Jeg bad hende lukke øjnene og begyndte at banke. Jeg spurgte, om hun var på vej til lægen, og hun svarede, at det var hun, men hun havde det ikke særlig godt. Jeg spurgte, hvad hun følte lige nu, og hun svarede, at hun ikke havde det godt. Så besvimede hun og gled delvist ned af stolen. Jeg klappede hende på kinden og prøvede at få hende op i stolen igen, men hun var langt væk. Så begyndte hun at lukke øjnene op igen og sagde: ”Undskyld jeg besvimede”.


Jeg fik hende til at drikke lidt vand og fik hende over på min massagebriks, så hun kunne ligge ned. Hun var meget træt og ør i hovedet, og kroppen var tung.


Vi snakkede om det, der var sket, og vi fortsatte behandlingen efter ca. 10 minutter. Jeg behandlede min klient igen for at få trætheden ud af kroppen, og hun fik det også meget bedre. Hun var ikke oprevet over selve hændelsen, fordi, som hun sagde: ”Jeg har besvimet så mange gange i mit liv”.


Vi stoppede for denne gang og aftalte en ny tid . Min klient rejste sig for at gå , men fik pludselig en frygtelig kvalme, så hun løb over på toilettet for at kaste op.


Jeg ringede til hendes mor, for at hun skulle hente min klient, som var meget mat og træt, men hun følte alligevel en stor lettelse i hele kroppen.


Ved anden behandling var der gået 8 dage siden den første behandling. Min klient sagde, at hun havde overvejet at melde afbud, da hun havde været meget træt og mør over det hele, men hun ville alligevel prøve igen, fordi hun havde mærket et eller andet, som fik hende til at lytte til sig selv.


Jeg arbejde på, at min klient skulle få meget mere selvtillid og selvværd og ikke altid være hende, der bare besvimede. Vi snakkede ikke om læge eller de andre ubehag denne gang.


Da min klient havde været her 4 gange, havde hun det meget bedre og var mere sikker på sig selv. Hun blev syg og skulle på sygehuset for at få taget nogle blodprøver. Hendes far var med hende, og til hendes store glæde og hendes fars store forbavselse besvimede hun ikke. Hun kunne klare at få taget blodprøven af en læge og få en kanyle i armen uden at hun besvimede, så det var meget flot, og det gjorde så, at troen på, at det andet lægebesøg skulle kunne gennemføres.


Vi aftalte, at hun skulle få en dato for den undersøgelse, som hun egentlig var kommet for at få hjælp til at kunne klare, og den fik hun og var meget sikker på, at det skulle hun nok klare.

Det gjorde hun også uden at besvime, og hun ringede til mig for at fortælle det. Samtidig fortalte hun, at hun skulle til en ny undersøgelse på sygehuset, så vi aftalte, at hun skulle ringe, hvis hun skulle have en behandling mere.


Venlig hilsen


Bodil Kyed

Massør og Sportsskade terapeut.