Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Massørerne - klinik for manuel og mental terapi

Painkiller - Fearfighter - Troubleshootet - Lifecoach

Historien bag Tankefelt terapi

roger-callahan

Tankefelt terapi siden 1979

I 1979 blev en revolutionerende form for healing opdaget. Den blev oprindeligt kaldt Callahan Techniques og er nu almindeligt kendt som Thought Field Therapy (TFT), på dansk: Tankefelt terapi. TFT blev opdaget af den Californiske kliniske psykolog, Dr. Roger Callahan.


Den første, Dr. Roger Callahan behandlede med sin metode var Mary, en kvinde i 40'erne, der havde en stærk vandfobi. Iflg. Mary og hendes familie havde hun haft fobien siden hun var barn. Vand var så forfærdeligt for Mary, at hun ikke kunne tage et bad i et fyldt badekar, og hun var skrækslagen hver gang det regnede. Hun havde ofte mareridt om, at vandet tog hende, og selv om hun boede i Californien kunne hun ikke tage til stranden, fordi bare synet af vandet gav hende en forfærdelig angst.

Dr. Callahan havde behandlet Mary med en bred vifte af forskellige konventionelle psykoterapi teknikker i halvandet år med meget små fremskridt. Selv om han havde prøvet enhver daværende tilgængelig teknik var han kun nået så langt, at hun kunne sidde på kanten af svimmingpool'en og plaske lidt med fødderne i vandet. Selv det fyldte hende med angst.


Når hun sad ved pool'en kunne hun ikke klare at se på vandet. Hun tog hjem fra hver behandling med en splintrende hovedpine på grund af den ekstreme stress ved behandlingen og det at være i kontakt med vandet under hele behandlingen.


Under en af disse stærkt belastende behandlinger af stakkels Mary besluttede han at prøve et eksperiment. Mary havde gentagne gange nævnt, at hver gang hun tænkte på vand fik hun en forfærdelig følelse midt i maven. Callahan havde i hele sin karriere aldrig været tilfreds med de sædvanlige psykologiske behandlingsmetoder og var konstant på udkig efter bedre metoder. Han havde studeret energi meridian punkter på kroppen (de samme punkter, der bruges ved akupunktur), og havde lært startpunktet på mavemeridianen, hvilket er lige midt under øjet. Uden at forvente, at der ville ske noget særligt, bad han Mary om at banke sig under øjet. Efter at have gjort det udbrød hun til hans forbavselse: "it's gone! Den forfærdelige følelse jeg får midt i maven, når jeg tænker på vand, er fuldstændig væk. Først troede han ikke på hende. Hun sprang derefter op fra stolen og løb ud til hans swimmingpool. Urolig over, at hun ikke kunne svømme og måske kunne finde på at hoppe i pool'en løb han efter hende. "Bare rolig, Dr. Callahan, jeg ved godt, at jeg ikke kan svømme", hvilket viste, at selv om behandlingen fuldstændig havde fjernet hendes angst, så var hun ikke blevet dum. Mary gik hen til pool'en, fri for ethvert spor af hendes angst for vand.


Mary er forblevet fri for ethvert spor af hendes livslange fobi for vand siden den korte behandling for mere end 30 år siden. Mareridtene forsvandt også og er aldrig kommet tilbage.


Efter det forbløffende resultat med Mary fortsatte Dr. Callahan med at afprøve samme teknik på andre patienter. Efterhånden som han gjorde flere opdagelser begyndte han at få succes med andre fobier. Han fandt også ud af, at ikke alene kunne han hurtigt eliminere irrationel frygt (fobier), men tilpasninger og yderligere opdagelser omkring disse teknikker gjorde det muligt for ham at hjælpe folk, der havde oplevet noget grimt og havde traumer, der havde rod i virkeligheden. Folk med fobier ved, at deres frygt er irrationel, men kan alligevel ikke lade være med at føle frygt eller ubehag. I modsætning til det har de, der har været udsat for en grim oplevelse - som f.eks. voldtægt, krig eller røveri - en god grund til at være rystede. Han fandt ud af, at TFT også kunne hjælpe folk med traumer, tab og sorg.


Hvordan TFT har udviklet sig

Op igennem 1980'erne finjusterede Dr. Callahan teknikkerne, hvilket øgede succesraten. Dengang kaldte han procedurerne The Callahan Techniques. I 1990'erne havde han udviklet meget hurtige, højeffektive teknikker til behandling af et stort udvalg af problemer. Han deltog i et forskningsprojekt på Florida State University om at finde en behandling for post-traumatic stress disorder (PTSD), og i forbindelse med dette studie ændrede han navnet på procedurerne til Thought Field Therapy (TFT).


Studiet resulterede i en artikel, der slog fast:

“If it had been a horse race, which the investigators as well as the innovators were all at pains to deny, the TFT contingent would have won, hands down. Requiring virtually nothing in the way of personal interaction, TFT can bypass all that tedious therapeutic business of joining, empathy, history taking, reprocessing and the like, and zero in on the problem immediately at hand. With 10-minute treatments not at all unusual?”…Mary Sykes Wylie, Ph.D., Senior Editor, “The Family Therapy Networker, July/Aug, 1996.”

(Jeg har ikke vovet at oversætte artiklen, prøv selv.)


Hvor er TFT i dag?

TFT er nu i sit fjerde årtis udvikling og har i dag enkle, ikke invaderende, medicinfri procedurer, der er lige effektive overfor alle uanset køn, alder, kulturer og art. Den har over 2 årtier udviklet sig fra at kunne afhjælpe enkle psykiske problemer til at kunne øge bevidstheden og åbne for kanalerne til spiritualitet. TFT påvirker helt klart naturens healingsystem, den arbejder med sind, krop og ånd og sætter gang i de naturlige healingsprocesser.


TFT er succesfuldt blevet anvendt til at løse mange problemer, som vi møder dagligt:

 • Stress, angst og fobier
 • Depression
 • Generel angst og panik
 • Vrede og skyld
 • Traumer og PTSD
 • Skam
 • Kærlighedssorg og sorg
 • Pinlighed
 • Psykisk smerte
 • Negativitet, selvsabotage
 • Ufrivillig opførsel
 • Afhængighed
 • Vægttab
 • Spiseforstyrrelser

Som nogle af de vigtigste ting er TFT blevet brugt til at heale krigstraumer i Kosovo, traumer, opstået i forbindelse med naturkatastrofer som orkanen Katrina i New Orleans og rædslerne ved folkedrabet i Rwanda.

Vi ved, at vi kan udføre hurtig og effektiv lindring for traumer, vi har taget et skridt hen imod at bryde den voldscyklus, der er forårsaget af gamle traumer.


Dr. Callahan og Joanne Callahan, præsident for ATFT Foundation, leder i dag et program for hjælp til hjemvendte soldater med TFT.


--------


Dr. Roger Callahan arbejdede - sammen med sin hustru Joanne, der gradvist har taget over - til han var langt op i firserne.


Roger Callahan døde i november 2013. Æret være hans minde.